Tvil, tro og litteraturens kraft

Vi starter 2015 med å annonsere helårsaktivitet. Først ute er en litterær kveld med samtale mellom Alf van der Hagen og Lars Petter Sveen, som har skrevet kanskje årets beste bok i 2014?

Vi starter det nye året med å invitere forfatteren bak dette årets aller beste roman! Lars Petter Sveen, som er nominert til P2-lytternes romanpris og til Ungdommens kritikerpris og som er en åpenbar kandidat til Brage. Til å samtale med ham henter vi landets beste litterære samtalepartner; Alf van der Hagen – som har vært vår faste gjest på scenen med Dag Solstad og Kjell Askildsen, noe som også har resultert i flotte bøker, hvor festivalen er grundig nevnt.

Romanen Guds barn er noe du MÅ få med deg. Det er en sjelden perle. Sveen har brukt de gamle og kjente bibelfortellingene. Satan og det onde er med som tema og som en karakter, selv om han ikke har navn. Men, Jesus er også med i boka. Det handler om tvil, men også om tro. Ja, også om håp og kjærlighet. Den virkelige originale vendingen er når man forstår at disse universale og eksistensielle fortellingene som Sveen forteller også er en kommentar til det unevnelige og vanskelige i 22 juli, Utøya og terroren vi kjenner fra midt-østen som plutselig ble akutt og nærværende også i vårt hjemlige Norge. Guds barn er både en evig og eksistensiell fortelling som både troende og ikke-troende kan forholde seg til, samtidig som det altså også er en av de mest treffende, aktuelle og viktigste samtidsromanene som har utkommet i Norge.

Alf van der Hagen vil samtale med Lars Petter Sveen om dette. Religiøse motiver i litteraturen, det politiske aspektet – hva er det i disse fortellingene; hva er det i denne romanen, som vi er nødt til å forholde oss til. Er det noe i dette som løfter litteraturen, og virkelig viser oss litteraturens iboende kraft!?

Ibsen- og Hamsun-dagene/ Sørlandets litteraturfestival åpner med denne Litterære kvelden for flere litterære kvelder gjennom vinteren og våren. Vi skal også invitere til filmkvelder med gode gamle Hamsun-filmer og vi skal samarbeide med andre festivalaktører i Grimstad, som Kortfilmfestivalen og Skral. Vi ønsker å være en helårsaktør, i tillegg til selve festivaluka som i 2015 blir 5-8 august.

Velkommen til Litterær kveld med Lars Petter Sveen og Alf van der Hagen: Apotekergaarden, Onsdag 7 januar, klokken 19:00. I andre etasje – det innerste rommet. Billettpris: 150 kr.

Det er mulig å kjøpe mat og drikke i baren like ved, i andre etasje.