Takk!

For en fest det har vært! Med Agnes Kittelsens Terje Vigen som sterk avslutning på Kvaløya.

Tusen takk til alle gjester: Kristin Berget, Vigdis Hjorth, Mirjam Kristensen, Mette Karlsvik og Håvard Rem med nyskrevne tekster. Sjur Miljeteig og Ane Dahl Torp med teater og musikk - som fikk folk til å slåss om plassene. Takk til Jørgen Munkeby og Anne Lise Frøkedal med band for herlig musikk. Håkon Bleken og Tom Egil Hverven har samtalt om Hedda Gabler og kunst. Utstillingen henger til 21. august - takk også til Grimstad Kunstforening for godt samarbeid. Merete Morken Andersen, har holdt skrivekurs, Silje Stavrum Norevik og Anette Therese Pettersen har diskutert kunstkritikkens nødvendighet og kår, Ebba Witt-Brattström og Marta Breen har snakket om kulturmenn og feminisme og forskjellen på svensk og norsk offentlighet, mens regissør Ole Anders Tandberg og Alf van der Hagen har snakket om å dramatisere Min kamp. Jessica Liedberg, Sven Ahlström, Gerhardt Hoberstorfer og Ann Sofie Rase leverte 2,5 times rå teaterversjon av Knausgårds Min kamp. Erik Fosnes Hansen leste fra sin første bok på ti år, mens debutant Jan Kristoffer Dale leste fra sin aller første bok. Oversetter og forfatter Kristin Sørsdal ble intervjuet om Elena Ferrante og egne bøker av Fredrik Wandrup, mens Carsten Jensen ble intervjuet av Hilde Sandvik om Afghanistan. Og som en hyllest til landsdelens egen grand old man Øystein Lønn: Petronella Barker, med en vidunderlig lesning av Thranes metode.

Takk til Øivind Johansen for en storslått kunstgave til Sørlandet og Ibsen-byen Grimstad. Vi skal få låne 150 litografier fra fem av landets store kunstnere, som skal få henge på byens nye bibliotek og Universitetet i Agder. Ekstra fint at den litterære kunsten skal få sin plass i et helt nytt bygg for bøker - og i en kunnskapsarena som tar imot studenter fra hele landet.

Og ikke minst dere, kjære publikum, som har bidratt til akkurat den herlige, varme stemningen som gjør at artister og forfattere trives i Grimstad - tusen takk!

Vi gleder oss allerede til neste år.