Rydding

Etter mange år på nett har det blitt mye stoff her. Det er dessverre litt for spredd rundt omkring på sider og undersider på hjemmesiden vår. For å samle tekster, nyheter og annet må en ryddesjau til..

Read More
Hedda Gabler

I 2011 grep politiet inn mot en oppsetning av Hedda Gabler i Teheran. I januar i år var skuespillet tilbake i Iran, denne gangen i skuespiller Juni Dahrs regi og skikkelse, under den store teaterfestivalen Fajr, som foregår hele januar måned

Read More
Rystende, vakkert og vondt

Utenfor Fjære kirke, på kirkegården, sto Terje Vigen-minnesmerket. Inne satt sterkt berørte tilskuere og hørte blant annet disse tre siste versene: 

“... stort har jeg mistet, men stort jeg fik. 
Bedst var det, kanhænde, det gik som det gik
- og så får du ha’e tak da, Gud!”

Read More
Å skrive er å se

Det hender at jeg tenker at det er umoderne å skrive romaner. Romanene kommer ikke til å vare, folk vil ikke ha dem lenger, de tar for lang tid å lese, det er noe feil med formatet. Romanen er for lang, novellen også, for den saks skyld. Alt som skal sies kan sies på Twitter. Alt som er å si om folk som går omkring og tenker på sitt i Norge, er dessuten sagt, tenker jeg også.

Read More
publisert av Geir Werner Hagen
Barbro Raen Thomassen

Onsdag 5. august kl. 18, på Reimanngården i Grimstad, åpner Ibsen- og Hamsun-dagene 2015 med utstillingen Markens grøde av Barbro Raen Thomassen. Kunsten hennes løfter fram noe som alltid har vært der, men som vi sjelden legger merke til - skjønnheten og den latente kraften i alle skapte former, selv i de aller minste detaljer.

Read More
Om ytringsfrihet og litteratur

Forfatterens ansvar ligger i at man ”eier språket”

På grunn av denne språkmektigheten slipper forfattere lett til i offentligheten, dessverre ofte med lettvintheter forkledd med stort patos og selvhøytidelighet. Men en dyktig poet er ikke nødvendigvis en god samfunnsanalytiker. Poetokratiet er og bør være dødt.

Read More